Crowdfunding

H διαδικασία του crowdfunding (συμμετοχική χρηματοδότηση) είναι ο πιο σύγχρονος και ταχύτερα διαδιδόμενος τρόπος χρηματοδότησης. Λειτουργεί από το 2009 στις ΗΠΑ και σε χώρες της Ευρώπης και καταγράφει ήδη εντυπωσιακές ιστορίες επιτυχίας, για χιλιάδες ενδιαφέροντα projects σε όλους τους τομείς της καλλιτεχνικής, εμπορικής και φιλανθρωπικής δραστηριότητας, δίνοντας τη δυνατότητα  στους εμπνευστές τους  να κάνουν την ιδέα τους πράξη, χάρη στις µικρές επενδύσεις χιλιάδων χρηστών του Διαδικτύου. Ο χρήστης προσφέρει ο ίδιος όσα χρήματα επιθυμεί για τη χρηματοδότηση του project, λαμβάνοντας μια σειρά από “perks” (ανταλλάγματα) του ενδιαφέροντός του, χωρίς να ρισκάρει στο ελάχιστο τα χρήματά του.

Η καμπάνια χρηματοδότησης για την έκδοση του graphic novel «Η Παναγιά η Χελιδονού» φιλοξενήθηκε από τις 11/2, στην πλατφόρμα, Indiegogo, και διήρκησε μέχρι και την Τετάρτη 12/3.  Ο στόχος μας ήταν τα 2000 ευρώ. Η καμπάνια στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία συγκεντρώνοντας σχεδόν το 150% του αρχικού στόχου.

Όσοι υποστήριξαν με τη συμμετοχή τους την υλοποίηση της ‘Χελιδονούς’, έλαβαν μια σειρά από ‘ανταλλάγματα/perks’, τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω.

xelidonou PERK Α

“Η Παναγιά η Χελιδονού”, το graphic novel Η κύρια προσφορά είναι η υψηλής ποιότητας έντυπη έκδοση του κόμικ. Οι 120 σελίδες του βιβλίου περιέχουν εκτός από την ολοκληρωμένη ιστορία και ένα εναλλακτικό τέλος. Θα είναι μια έγχρωμη έκδοση σε μέγεθος 23×30 cm. To βιβλίο που θα παραλάβετε θα είναι υπογεγραμμένο και ένα σχέδιο της προτίμησής σας (όχι απαραίτητα ήρωας της ιστορίας) θα είναι σχεδιασμένο, ειδικά για σας, στις σελίδες του. Το ‘αντάλλαγμα’ αυτό θα σας σταλεί μόλις η έκδοση ολοκληρωθεί και τυπωθεί το βιβλίο, αυτό αναμένεται να γίνει στις αρχές Απριλιού.

“Η Παναγιά η Χελιδονού” , το e-book Mπορείτε να αποκτήσετε την ψηφιακή μορφή του graphic novel. Θα είναι ένα PDF αρχείο που θα ‘κατεβάσετε’ από το ίντερνετ και δεν περιέχει το εναλλακτικό τέλος της έντυπης έκδοσης. Θα λάβετε ένα link για να ‘κατεβάσετε’ αυτό το αντάλλαγμα μόλις ολοκληρωθεί το βιβλίο, περίπου στα τέλη Μαρτίου.

——————————————————————————————————————–

xelidonou PERK2

Wallpapers/ Φόντα Οθόνης 5 διαφορετικά φόντα για οθόνες θα είναι διαθέσιμα για σας για να τα ‘κατεβάσετε’ από το ίντερνετ.

——————————————————————————————————————–

xelidonou PERK3

Σελιδοδείκτες 10 διαφορετικοί σελιδοδείκτες σχεδιάστηκαν και σας περιμένουν!

——————————————————————————————————————–

xelidonou PERK4

Αrt Prints/Καλλιτεχνικές Εκτυπώσεις 10 εικόνες με σκηνές από την ΄Χελιδονού’ , υπογεγραμμένες και αριθμημένες, εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας για να διαλέξετε. Σε ποιοτικό χαρτί 300gr (33x48cm)

——————————————————————————————————————–

xelidonou PERK5

Κουτί με κάρτες: Ένα κουτί με 10 κάρτες (17,5×12,5cm) με σκηνές από το κόμικ

——————————————————————————————————————–

T-shirt από οργανικό βαμβάκι με θέμα από το κόμικ. Διαλέξτε ένα από τα 3 διαθέσιμα χρωματα (γκρι, μπεζ, γαλάζιο) και πείτε μας το νούμερό σας!

xelidonou PERK6

——————————————————————————————————————–

xelidonou PERK7

“Η Παναγιά η Χελιδονού” , τα σχέδιαΈνα 16σέλιδο έντυπο (α4, 21×29,7cm) υπογεγραμμένο από τον καλλιτέχνη με σχέδια και μελέτες χαρακτήρων και στοιχείων του κόμικ.

——————————————————————————————————————–

xelidonou PERK8

Α MODEST PROPOSAL Ένα Pdf αρχείο με το τρισέλιδο κόμικ, που βασίζεται στην αμφιλεγόμενη, σατυρική ιστορία του Jonathan Swift. Διαθέσιμο σε ασπρόμαυρη ή έγχρωμη εκδοχή.

——————————————————————————————————————–

xelidonou PERK9

Ανάθεση σχεδίου Έχετε την ευκαιρία να αναθέσετε ένα σχέδιο στον Γιώργο: Διαλέξτε έναν ήρωα της ιστορίας ή στείλτε μας τη δική σας φωτογραφία (καλής ανάλυσης) για να αποκτήσετε ένα μοναδικό πορτραίτο. Το έργο μπορεί να είναι ασπρόμαυρο ή έγχρωμο και μπορεί να σχεδιαστεί μέσα στο βιβλίο ή σε ένα ξεχωριστό Α4 ειδικό χαρτί.

——————————————————————————————————————–

Αυθεντικές σελίδες Είτε είστε συλλέκτης, είτε απλά σας αρέσει η εικονογράφηση της ‘Χελιδονούς’ μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τις προτεινόμενες αυθεντικές σελίδες του κόμικ. Είναι ζωγραφισμένες σε ειδικό χαρτί μεγέγους Α3 (29,7x42cm). Οι αριθμοί σε κόκκικο κύκλο έχουν ήδη διατεθεί!- Ευχαριστούμε!

xelidonou PERK10

——————————————————————————————————————–

xelidonou PERK11

“Η Παναγιά η Χελιδονού” , πακέτο των 5/ των Βιβλιοπωλών Αν είστε έμπορος λιανικής, μουσείο ή οργανισμός μπορείτε να αποκτήσετε με έκπτωση 50% ένα πακέτο των 5 βιβλίων. Αν είστε στην Αθήνα θα σας το παραδώσουμε δωρεάν.

——————————————————————————————————————–

Διαλέξτε από τα παρακάτω ‘ανταλλάγματα/perks’ και επιστρέψτε στην σελίδα http://www.indiegogo.com/projects/xelidonou-graphic-novel για να κάνετε την συνεισφορά σας ή επικοινωνήστε μαζί για οποιαδήποτε διευκρίνιση στο xelidonou@gmail.com

——————————————————————————————————————–

6 €, το πακέτο του ‘e-book’ Παίρνεται μια ψηφιακή εκδοχή της ‘Χελιδονούς’ σε PDF, και ένα φόντο οθόνης της επιλογής σας.

——————————————————————————————————————

18 €,  το πακέτο του ‘βιβλίου’ Παίρνετε το τυπωμένο βιβλίο, 5 σελιδοδείκτες και όλο το πακέτο του e-book (PDF και ένα φόντο οθόνης)

——————————————————————————————————————

25 €,  το πακέτο του ‘υπογεγραμμένου βιβλίου’ Παίρνετε το βιβλίο υπογεγραμμένο, το όνομα σας στην σελίδα των ευχαριστηρίων του βιβλίου, και όλο το πακέτο του ‘βιβλίου’ (PDF, ένα φόντο οθόνης, 5 σελιδοδείκτες)

——————————————————————————————————————

30 € το ‘Μοdest’ πακέτο Παίρνετε ένα Pdf αρχείο με το 3σέλιδο κόμικ ‘Α Modest Proposal’ και όλο το πακέτο του ‘υπογεγραμμένου βιβλίου’ (υπογεγραμμένο βιβλίο, το όνομα σας στο βιβλίο, e-book, ένα φόντο οθόνης, 5 σελιδοδείκτες)

——————————————————————————————————————

35 € το ‘Sketch Lover’ πακέτο Παίρνετε ένα 16σέλιδο έντυπο (α4, 21×29,7cm) υπογεγραμμένο με σχέδια και μελέτες χαρακτήρων και στοιχείων του κόμικ, και όλο το πακέτο ‘Μοdest’ (‘Α Modest Proposal’ Pdf , υπογεγραμμένο βιβλίο, το όνομα σας στο βιβλίο, e-book, ένα φόντο οθόνης, 5 σελιδοδείκτες)

——————————————————————————————————————

35 € το πακέτο του ‘Τ-shirt’ Παίρνετε ένα t-shirt με εικόνα από το κόμικ, και όλο το πακέτο ‘Μοdest’ Διαλέξετε χρώμα και πείτε μας το μέγεθός σας! (‘Α Modest Proposal’ Pdf , υπογεγραμμένο βιβλίο, το όνομα σας στο βιβλίο, e-book, ένα φόντο οθόνης, 5 σελιδοδείκτες)

——————————————————————————————————————

40 € το πακέτο των ‘Αrt Prints’ Παίρνετε 2 υπογεγραμμένα και αριθμημένα διαφορετικά θέματα ‘καλλιτεχνικών εκτυπώσεων’ της επιλογής σας και όλο το πακέτο ‘Sketch Lover’ (16σέλιδο έντυπο α4 με σχέδια και μελέτες χαρακτήρων, ‘Α Modest Proposal’ Pdf , υπογεγραμμένο βιβλίο, το όνομα σας στο βιβλίο, e-book, ένα φόντο οθόνης, 5 σελιδοδείκτες)

——————————————————————————————————————

40 € το πακέτο των ‘Βιβλιοπωλών’ Παίρνετε 5 αντίτυπα του βιβλίου με 50% έκπτωση!

——————————————————————————————————————

50 € το πακέτο ‘Kουτί Καρτών’ Παίρνετε ένα κουτί με 10 κάρτες (17,5×12,5cm) και όλο το πακέτο των ‘Αrt Prints’ (2 Art Prints, 16σέλιδο έντυπο α4 με σχέδια και μελέτες χαρακτήρων, ‘Α Modest Proposal’ Pdf , υπογεγραμμένο βιβλίο, το όνομα σας στο βιβλίο, e-book, ένα φόντο οθόνης, 5 σελιδοδείκτες)

——————————————————————————————————————

70 € το πακέτο ‘Aνάθεσης Α/Μ Σχεδίου’ Παίρνετε ένα Α/Μ σχέδιο που απεικονίζει εσάς, ή κάποιον αγαπημένο σας (θα πρέπει να μας στείλετε φωτογραφία καλής ποιότητας σε αυτές τις περιπτώσεις) ή χαρακτήρα του έργου, σχεδιασμένο σε χαρτί μεγέθους Α4. Και όλο το πακέτο ‘Kουτί Καρτών’ (κουτί με 10 κάρτες, 2 Art Prints, 16σέλιδο έντυπο α4 με σχέδια και μελέτες χαρακτήρων, ‘Α Modest Proposal’ Pdf , υπογεγραμμένο βιβλίο, το όνομα σας στο βιβλίο, e-book, ένα φόντο οθόνης, 5 σελιδοδείκτες)

——————————————————————————————————————

80 € το πακέτο ‘Aνάθεσης Έγχρωμου Σχεδίου’ Παίρνετε ένα έγχρωμο σχέδιο που απεικονίζει εσάς, ή κάποιον αγαπημένο σας (θα πρέπει να μας στείλετε φωτογραφία καλής ποιότητας σε αυτές τις περιπτώσεις) ή χαρακτήρα του έργου, σχεδιασμένο σε χαρτί μεγέθους Α4. Και όλο το πακέτο ‘Kουτί Καρτών’ (κουτί με 10 κάρτες, 2 Art Prints, 16σέλιδο έντυπο α4 με σχέδια και μελέτες χαρακτήρων, ‘Α Modest Proposal’ Pdf , υπογεγραμμένο βιβλίο, το όνομα σας στο βιβλίο, e-book, ένα φόντο οθόνης, 5 σελιδοδείκτες)

——————————————————————————————————————

150 € το πακέτο ‘Aυθεντικής Σελίδας’ Διαλέξτε μια από τις (διαθέσιμες) αυθεντικές σελίδες από το έργο, και όλο το πακέτο της ‘Aνάθεσης Α/Μ Σχεδίου’ (Α/Μ σχέδιο Α4, κουτί με 10 κάρτες, 2 Art Prints, 16σέλιδο έντυπο α4 με σχέδια και μελέτες χαρακτήρων, ‘Α Modest Proposal’ Pdf , υπογεγραμμένο βιβλίο, το όνομα σας στο βιβλίο, e-book, ένα φόντο οθόνης, 5 σελιδοδείκτες)

——————————————————————————————————————

250 € το πακέτο ‘Χορηγού’ Το λογότυπο της εταιρείας ή του οργανισμού σας εμφανίζεται στη σελίδα των συντελεστών της έκδοσης σαν ‘Χορηγός’. Καθώς επίσης και όλο το πακέτο της ‘Aυθεντικής Σελίδας’: μια από τις (διαθέσιμες) αυθεντικές σελίδες, Α/Μ σχέδιο Α4, κουτί με 10 κάρτες, 2 Art Prints, 16σέλιδο έντυπο α4 με σχέδια και μελέτες χαρακτήρων, ‘Α Modest Proposal’ Pdf , υπογεγραμμένο βιβλίο, το όνομα σας στο βιβλίο, e-book, ένα φόντο οθόνης, 5σελιδοδείκτες) Δωρεάν αποστολή.

——————————————————————————————————————

500 € το πακέτο ‘Μεγάλου Χορηγού’ Το λογότυπο της εταιρείας ή του οργανισμού σας εμφανίζεται στο οπισθόφυλλο και στη σελίδα των συντελεστών της έκδοσης σαν ‘Μεγαλός Χορηγός’. Καθώς επίσης και όλο το πακέτο της ‘Aυθεντικής Σελίδας’: μια από τις (διαθέσιμες) αυθεντικές σελίδες, Α/Μ σχέδιο Α4, κουτί με 10 κάρτες, 2 Art Prints, 16σέλιδο έντυπο α4 με σχέδια και μελέτες χαρακτήρων, ‘Α Modest Proposal’ Pdf , υπογεγραμμένο βιβλίο, το όνομα σας στο βιβλίο, e-book, ένα φόντο οθόνης, 5σελιδοδείκτες) Δωρεάν αποστολή.

——————————————————————————————————————

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μας: xelidonou@gmail.com

——————————————————————————————————————

Le financement participatif (crowdfunding)

C’est le moyen de financement le plus moderne qui est très rapidement répandu depuis 2009 aux Etats-Unis et dans quelques pays européens. C’est grâce aux petits investissements de milliers d’internautes qu’autant de projets intéressants, dans les secteurs de l’activité artistique, commerciale et philanthropique, ont pu être réalisés en offrant ainsi la possibilité à leurs inspirateurs de mettre en action leurs idées.

L’internaute offre la somme qu’il souhaite pour le financement du projet, et reçoit une série de « perks » (récompenses) selon son intérêt et sans risquer la somme investie.

La campagne de financement pour l’édition du graphic novel « Notre-Dame-des-Hirondelles » sera accueillie par la plus grande plateforme européenne de financement, Indiegogo, et va durer un mois. Nous attendons votre soutien via le site Indiegogo où vous trouverez tous les détails de la présentation de l’œuvre ainsi que la campagne de financement.

——————————————————————————————————————–

Crowdfunding

The process of ‘Crowdfunding’ is currently the fastest growing mode of funding for independent projects.

Since starting in 2009 in the USA and Europe, there are already thousands of impressive stories of projects being funded by crowdfunding. Artists, musicians and charitable organisations have all benefited from this contemporary fundraising method. It enables artists to fund their projects through many small donations which offers no risk to those contributing. Those who donate are helping with the realization of a project, receiving a number of perks in exchange.

 The funding campaign for the publication of the graphic novel “Our Lady of the Swallows” will be hosted in Europe’s largest funding platfom, Indiegogo, and will run from February 2014. We hope that with your valuable support this project will be realized, paving the way for possible publications in French and English.

The presentation of the project and the funding campaign are hosted on Indiegogo

Thanking you for your support.